Sportrevalidatie

Onder het motto “een dag niet gesport is een dag niet geleefd” probeert Bram voor zichzelf elk jaar een aantal sportieve uitdagingen voorop te stellen. De laatste jaren ligt het accent vooral op triathlon, met deelname aan verschillende kwart- , halve en volledige triathlons, waaronder de Iron Man van Lanzarote in 2011 en 2012, Zurich in 2013 en Nice in 2014. Ook andere uitdagen passeren ondertussen de revue met onder meer verschillende grote ritten zoals de Ronde van Vlaanderen of Luik-Bastenaken-Luik. Marathon van Milaan, Eindhoven en Barcelona, de trail de la Lesse… of zwemwedstrijden zoals Damme-Brugge. Patiënten die een uitdaging willen aangaan, hebben in Bram vaak een bondgenoot gevonden.

Ook Marieke stelt zichzelf sportieve doelen, met jaarlijkse vaste afspraken zoals de halve marathon van Brussel en de kwarttriathlon van Brugge.

Dit sportief enthousiasme van beide therapeuten laat zich ook voelen in hun omgang met patiënten. Terug pijnloos kunnen bewegen is het doel van elke revalidatie. Mensen aanzetten om met plezier te gaan sporten, is de ultieme vorm daarvan.

Wie een geoefend sporter is, kan rekenen op extra oefeningen op het terrein, het opstellen van oefenprogramma’s, spier- en conditieopbouw, … Uit interesse en ter ondersteuning van zowel beginnende als ervaren sporters, volgt Bram op dit ogenblik de opleiding tot trainer in triathlon bij BLOSO.

Marieke volgde de opleiding ‘Manipulatieve Mobilisaties’ waarna ze zich verder in dit domein verdiepte met de tweejarige opleidingSportgerichte Combinatietherapie van Osteopathie en Manuele Therapie’ (SCMO).

 

Marieke Maebe